Momentsleutels

Momentsleutels


Bij het vastdraaien van bouten en moeren waar eventuele spanning op kan komen te staan, is het verstandig om een momentsleutel te gebruiken. Een momentsleutel draait een bout of moer vast met een vooraf afgesteld moment (draaikracht). Het belang van het gebruik van de momentsleutel zit in de spanning die daarna kan optreden. Wanneer u bijvoorbeeld een bout te strak draait met een gewone sleutel, kan deze breken. De momentsleutel draait de bout echter nooit te strak of te los. Een bout zit op z’n sterkst vast als plastische vervorming nog niet heeft opgetreden. Dat klinkt ingewikkeld maar is eigenlijk heel simpel. Staal is als ene elastiek, als er aan getrokken wordt dan wil het terugveren, daardoor drukt de bout de boel stevig aan. Als een bout te strak wordt aangedraaid dan treedt plastische vervorming op, net als een elastiek die te ver wordt uitgerekt; hij veert niet meer terug. Na plastische vervorming is de bout verzwakt en breekbaar want er treedt metaalmoeheid op. Dat is waarom het goed is om een momentsleutel te gebruiken.


Postma en Postma Alkmaar
Meer lezen Meer informatie over dit product
  • Voorkomt schade
  • Eenvoudig in gebruik
  • Voor alle dopsleutels
  • Universeel toepasbaar
Reviews (0)
Wat zeggen anderen Laat een review achter

Eerder door u bekeken

Heeft u hulp nodig bij het vinden van het juiste product?
Bel ons op 072 511 54 26
Of mail naar winkel@postmaenpostma.nl
Persoonlijk advies bij Postma en Postma in Alkmaar

Uitgebreid assortiment van ruim 15.000 artikelen

Of u nu op zoek bent naar sloten, hang- en sluitwerk, gereedschappen, ijzerwaren of elektra; Postma en Postma heeft het in huis. Met ruim 15.000 artikelen hebben wij bijna altijd wat u zoekt. 

Winkel en showroom in het centrum van Alkmaar

Bent u in de buurt? Dan bent u altijd welkom in onze winkel en showroom in Alkmaar. Daar kunt u ons hang- en sluitwerk op uw gemak bekijken - en adviseren wij u graag over de mogelijkheden.

Razendsnelle sleutel- en slotenservice

Bent u een sleutel kwijt? Of is uw slot kapot? Binnen openingstijden kunt u gebruikmaken van onze sleutel- en slotenservice. Wij maken uw sleutel terwijl u winkelt - of vervangen op locatie uw slot.